Deja vu?

Gamla medlemmar, kommer ni ihåg Rubesco Riserva Vigna Monticchio, från Lungarotti i Umbrien? Det var ett av toppvinerna till 10-årsmiddagen (1996), jag kommer inte ihåg årgången, men det var ett av de godaste sangiovesebaserade vinerna jag druckit. Dessutom var det moget, jag tycker ofta sangiovese är bäst ung. Igår fick jag se 2006 av detta vin i Hötorgshallen så jag slog genast till, särskilt som priset bara gått upp några tior på nästan 20 år, till 201 kr.

Det var klart yngre än vinet i minnet, men lika fylligt och med bra sangiovesetypisk syra. Ett inslag av nya hårdrostade fat, men inte alls dominerande. Jag tror vinet vinner i balans på lagring, men det var också gott igår. Inte bara jag gillar Rubescon, det har också fått 3 bicchieri och 5 grappoli. Mycket köpvärt, även för er som inte har gamla minnen!

ASi

PS. Då tror jag Lungarottis Rubesco Riserva var det enda vin som hade fått en egen DOCG, jag vet inte hur det är idag.

2 svar till “Deja vu?

  1. Nu finns 2011 Rubesco Vigna Monticchio för 289 kr. Moget, gott och med utmärkt balans, varken fat och eller syra sticker ut.

    Grundaren Giorgio Lungarotti dog för 20 år sedan, men egendomen drivs vidare av döttrarna. 2011 är den 49 årgången av Rubesco.

    ASi

  2. yquemisno1

    Lungarotti gör riktigt bra viner. Sedan någon tid gör de även en Sagrantino di Montefalco som är väl värd att prova, särskilt om man gillar Sagrantino.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.