Belgisk öl på belgobaren..

– Var med jobbet på en grundkurs i belgisk öl på belgobaren…

IMG_0321

Öl 1. Pilsner, Bel pils.

IMG_0322Klar, ljus, liten skumkant, ingen speciell färg.

Fyllig, bitter, autolytisk elegant doft. Lite floral, gräsig, halvkomplex. Bröd/malt. Stram.

Kraftig, maltdriven, lite söt, komplex, lång för att vara pilsner. Balanserad bitterhet, ok syra.

Öl 2. Hoegaarden Weissbier, veteöl

IMG_0323Lite grumlig, ljus, skummig, blek.

Kardemumma, kryddnejlika, ingefära, intressant kryddig doft.

Fyllig, rik, kryddig, kortare, lägre syra och mindre humlebeska. Frukt och fyllig brödighet.

Öl 3. Liefmans Kriek

IMG_0324Rödrosa, lite skummig, klar.

Intensiv björnklisterdoft, körsbär, och söta röda bär.

Hög syra, körsbärsdriven, intensiv bitterhet och viss alkosötma.

– Tillsatt körsbärssyrup..

Öl 4. BelgoIPA – Belgisk blond som fått smak av amerikansk humle.

IMG_0325Mellanljus, lite grumlig och tunt skum.

Intensiv, örtig, humledriven, honung, rosmarin, aromatisk och frisk doft. Lite bränd och rök. Lite sur gummikaraktär…

Fyllig, syradriven med markerad beska och lite tanniner. Riktigt bra! Kul och komplex.

Öl 5. Westmalle Dubbel

IMG_0326Mörk, liten rödton, tunt skum.

  • Slank doft med lite melassdoft. Lite florala toner och citrus, tvål, vax. Kanel och malt, lite oxiderad?
  • Fyllig, rik, komplex, rund och söt smak. Choklad, farinsocker och lite malt.

Senare till maten projade jag två ölsorter till. Dels Maredsous 10, en ljus / amber klosteröl som var god och ganska stark! Senare provade jag även en humlestinn Troubadour Magma, ett öl som verkligen föll mig i smaken Smile

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s