Tunneln revisited

Minnesgoda trogna läsare kanske kommer ihåg en artikel i nr 1 av pdf-AuZine (se http://www.auzone.org/auzine). Jag argumenterade då för att röda bourgogner av god klass verkligen går in i tunneln, som jag annars är ganska skeptisk till. Det vin jag hade som exempel var 1999 Clos de la Bousse d’Or, som några år tidigare hade varit riktigt bra, men då (2007) bara var medelmåttig, typ 14 p. Ikväll var det då dags för nästa observation.

1999 Clos de la Bousse d’Or från Domaine de la Pousse d’Or hade en stor rik doft av vad den fantasilöse kallar god mogen röd bourgogne. Tydliga toner av kryddigt, välhängt vilt blandat med jordgubbssylt. Smaken var lång med tydlig syra, med samma komponenter som i doften. Vinet var tveklöst tillbaka på 17-18 poängsnivån, och inget tyder på att vinet ännu nått sitt maximum.

Samtidigt kan man då konstatera att Clos de la Bousse d’Or utvecklar sig med ganska bra fart. Som kontrast kan man ta Clos de la Mouches från Drouhin som var temat för en annan vertikal (nr 3 av pdf-AuZine), där varken 1993 eller 1990 hade nått ända fram och 1999 knappt hade rört sig, även om den var mycket god.

ASi

Annonser

One response to “Tunneln revisited

  1. Så rätt så rätt, ännu en som kan vittna om ljuset i tunneln/JJa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s